Monday, August 15, 2011

Baru beri pangkat dah riak!


 Assalamualaikum...

Hai semua...

Lama saya tak update blog...nak kata busy x delah sgt. Cuma masa tue tak de nak bukak blog...sibuk bukak benda lain. Hihihi...

Hari nie saya nak cite satu kes merujuk seperti tajuk diatas tue. Alkisah hari Sabtu lepas kami sekeluarga pergi ke sebuah pasaraya yg berdekatan dgn rumah. Biasalah bila dah sampai kena cari parking lah kan..bila dah jumpa parking kami pun berjalan lah nk masuk ke dalam. On the way tue ada satu pakcik nie tengah marah²...

Rupa²nya pakcik nie parking keta dia kat tempat yang telah di tanda. Adalah 3 kotak parking tue dah bertanda tak boleh letak keta tapi si pakcik nie letak jugak.Pastue dtglah mamat pekerja kat situ beritahu kat pakcik tue suruh alih keta. tapi pakcik tue berdegil jugak...dia marah² mamat tue...siap kata "Saya nie Datuk tau..". Mamat tue pun terus mengeluh...hmmm...kesian kat mamat tuekan.

Tue la sikap manusia yang gila pangkat. Allah baru beri pangkat dah sombong dan riak.Hai...macam nie sikap orang yang ada gelaran.Langsung tak nak mengikut arahan orang lain. Pakcik tue nampak memang baik orangnya..bersongkok...kemas je orgnya tapi siapa sangka disebaliknya tue ada sikap buruknya.

Baik atau buruk hanya Allah yang tahu dan tentukan. Saya berharap agar kawan² tak delah yang jadi mcm nie suatu hari nanti...ya! Ini sebagai pengajaran kepada kami yang melihat dah juga pada semua yang membaca blog saya nie.

Mekaseh:D:)


Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers