Wednesday, March 30, 2011

Susahnya nak pilih....



Hai uols..

Semoga sahabat2 semua sihat2 belaka dan dilindungi oleh Allah S.W.T.

Semalam me dan husband cuti sbb nak uruskan pelbagai hal.Alhamdulillah, urusan me nak terminate Streamyx dan talian telefon settle juga. Lama juga me bertahan tak guna internet sbb talian streamyx kat rumah lama so bil TM sampai kat rumah lama.Semalam baru me bayar bil...byk jugalah kena bayar dlm RM300.00.Fuhh...nasib guna kad..hehehehe.(thanks abang..)

Pas tue kami balik rumah kejap...then kami pergi sekolah Danish pula nak bayar yuran bulanan.Keluar jer dari pintu sekolah husband me ajak pergi tengok kedai perabot. Maklumlah nak pindah rumah baru..hehehe.Semuanya nak kena baru...huhuhu.

Jalan2 kat area Gombak jer...adalah juga kedai perabot kat tepi2 jalan tue.Kita survey dulu ya....Susahnya nak pilih set sofa..mata me pun dah tak tahu mana satu yang suka sbb semuanya me tgk tak ada yang berkenan dihati.Bila tengok bedroom set mmg byk yang me suka tapi harganya pulak yang keluar dari bajet...hihihi.Nak beli pun kena fikir juga bajet kan....Sekarang nie byk kedai2 yang buat Sales so ada masa lagi kami nak survey kedai2 lain.

Memang keje salesman ikut kita kemana2 kita pergi....tapi kesian kesudahannya kami tak beli apa2 pun.Sabarlah ya....Kita datang pun nak tgk2 jer dulu....sori...

Memang seronok bila cuti berdua..dpt jalan2 tanpa gangguan anak2...kalau tak pening kepala dengan kerenah anak2.Apa2 pun anak2 tetap penyeri rumah tangga. Ibu sayang anak2 ibu...muahhhhh!

Kejar masa!Tengok jam dah dekat pukul 4 ptg...pergi jap ambik Danish kat sekolah.Lama tak ambik Danish balik dari sekolah..selalu hari2ayahnya yang datang ambik.Pas tue..sambung balik pergi kedai perabot kat Greenwood.Fuhh....letih kaki rasanya.Opps...sebelum tue kami pergi beli lampu kat kedai area Bolton..then hantar kat rumah baru.

Lepas ambik Danish kami pergi ke kedai perabot kat Greenwood.Not bad jugalah kedai tue...harga pun under bajet. Cuma tak banyak pilihan utk set sofa....tak de yang berkenan juga.

Aduhhh!!Susahnya nak cari sofa yang kami nak (bisik hati me).Salesman tue pun dah puas cerita mcm2...tapi tak suka jugak...hahahaha.Tapi bila me suka..husband pulak tak suka.Huhuhuhu.....

End up, kami decide tengok sofa kat kedai lain nanti.(",)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers