Wednesday, August 28, 2013

Selamat Hari Jadi!!!

Assalamualaikum,


Semalam bertambahlah umur yang ke -33. Terima kasih juga diucapkan kepada BFF, Izuria dan Huda kerana sudi nak sponsor kek. Dan juga hadiah yang sangat cantik...thank you so much. I'm very appreciate it! Okay!!

Nak tengok keknya...tadaaaaa...


Kek dari 'Cake Sense'...nama kek tak tau tapi kat kedai tulis 'Best Seller Cake'. Memang sedap sangat.
Makan sekali pasti nak dua kali..hehe!!

Malam tadi dinner (konon celebrate) kat kedai mamak kat rumah aje. Anak-anak nak makan nasi goreng jadinya situlah paling dekat di rumah. Malas nak pergi makan jauh-jauh sebab esok nak kena bangun awal.

Semoga dihari kelahiran saya yang ke -33 ini....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ya Allah,
Kau ciptakan kami dari tiada, menjadi ada
Kemudian Kau kembalikan kami kepada-Mu
Kehidupan kami bejalan dan berputar
sesuai dengan kehendak-Mu


Ya Allah,
Hari ini tiba juga aku di usia ini
Hari di mana aku harus menjadi lebih bijaksana
Hari di mana aku harus menjadi lebih dekat dengan-Mu
Hari di mana aku harus bisa menjadi teladan bagi orang lain
Ya Allah,
Panjangkanlah usiaku agar hidupku menjadi lebih bermanfaat bagi orang lain
Panjangkanlah usiaku agar aku dapat lebih memandang hidup
dengan penuh makna dalam kebesaran-Mu
Panjangkanlah usiaku agar aku dapat membimbing keluargaku
untuk dapat tunduk dan berbakti kepada-Mu
Panjangkanlah usiaku agar aku dapat lebih bersyukur
atas nikmat dan rizqi yang Engkau anugerahkan kepadaku
Ya Allah,
Jadikanlah aku menjadi hamba-Mu yang khusyu’ dan tawadhu’
dalam menerimah hikmah dan berkah-Mu
Bertambah usia dalam hitunganku
berkurang pula usiaku dalam hitungan-Mu
Ya Allah,
Terima kasih Engkau telah mengangkatku
menjadi makhluk dengan darjat yang tinggi
Terima kasih Engkau telah memberikan cahaya keimanan kepadaku
sehingga aku dapat lebih mengenal-Mu,
Ya Allah,
Aku percaya bahwa Engkau akan selalu berikan yang terbaik
untuk diriku, keluargaku, orang tuaku dan
semua sahabat sejatiku, yang selalu peduli padaku
Hanya pada-Mu lah aku senantiasa mengabdi dan
Hanya pada-Mu lah aku memohon pertolongan
Kabulkanlah do’a hamba-Mu ini Ya Allah..
Amin..amin..amin.. Yaa Robbal ‘Alamin..
Sumber: Do'a Ulangtahun Kelahiran Islam

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers