Wednesday, May 14, 2014

Pengalaman bersalin siri 2

Assalamualaikum,

Sambungan....

Lepas 5 hari di wad, saya dibenarkan pulang. Hari Isnin, 3/2/2014 saya datang bekerja seperti biasa. Tapi pagi tue ada checkup jadinya pergi ke klinik dulu baru masuk pejabat. Checup macam biasa tak de apa² masalah, cuma keletihan sikit sebab asyik ulang alik hospital, rumah dan klinik. Fuhh! (lap peluh...)

Petang tue saya ke tandas nak ambil wuduk.

Tanpa di sangka tanda² nak bersalin dah ada. Darah...

Saya rilek lagi sebab tak sakit lagi. Tapi dalam hati tetap risau. Yela buatnya nak bersalin kan susah jadinya.
Apapun saya dah beritahu suami dulu supaya suami tak kemana².
Pukul 5 terus balik, ambik anak², balik rumah ambil beg baju dan terus ke keramat hantar anak² kat rumah mak.

Dalam hati terus berdoa supaya semuanya selamat dan dipermudahkan.

Lepas maghrib terus ke hospital Selayang.
Pergi dewan bersalin dan check in.

Alhamdulillah doktor yang bertugas ada. Bila semua prosedur dah buat terus saya ditolak ke dewan bedah.
Operate lagi...(dah tau dah).

Syukur alhamdulillah, bayi selamat dilahirkan pada jam 9.49 malam. Lepas baby dibersihkan, nurse pun tunjuk kat saya baby. Boy again...it's ok. Apa yang penting baby dan ibu sihat dan selamat.
Hanya Allah yang tahu sakitnya dan peritnya Ibu yang melahirkan anak.

Arif dan neneknya...

Oleh itu hargailah Ibu selalu...ya!

Sekian...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers